Att Utföra Flyttstäd På egen hand

Många som väljer att göra flyttstäd själva har aldrig gjort det tidigare och blir chockade när det blir underkänt med en tillhörande lång lista korrigeringar som måste åtgärdas.


Vi råder ingen att ta sig an ett helt flyttstäd på egen hand men om man är fast besluten att göra det så har vi här listat 3 saker att tänka på:


  1. Avsätt Tid. Avsätt Minst en heldag på 12 timmar och var noga med att ge dig själv gott om tid att utföra jobbet. Att utföra ett flyttstäd är oerhört tidskrävande eftersom alla rum måste städas till högsta standard. Kök och Badrum brukar ta allra längst tid. Besiktningsmannen/Nya ägarna är alltid oerhört noggranna när de kontrollerar och det sista man vill är att städet blir underkänt så man tvingas tillbaka att städa.
  2. Rätt Redskap, Material och Medel. Lika viktigt som det är att avsätta tid är det att använda rätt medel och material. Att glida in på ett flyttstäd med endast en trasa och lite såpa är inte att rekommendera. Viktigt att man läser på om vad som behövs innan man sätter igång.
  3. Veta vad som ska städas. Man måste även veta vad som ska städas. Besiktningsmannen går efter en checklista och varje rum har många punkter som måste bockas av. Var noga med att ha koll på vad du måste göra i varje rum. I synnerhet köket och badrummet.

Så se till att vara väl förberedd och att avsätta tillräckligt med tid för bäst chans att få det godkänt.